Budget garage voor minima in Doetinchem

budget garage
Via Facebook kwam ik terecht op de website Budgetgaragedoetinchem.nl. Niet zomaar een garage, maar een budget garage voor mensen die krap bij kas zitten.
Ik vind het een super initiatief! Ik wou dat er meer mensen waren zoals deze garagehouder. Dan zou de wereld er een stukje mooier uitzien. Hieronder kun je meer lezen over deze autogarage voor de minima.

Budget garage

De budget garage is een initiatief van Bartjan Tijman uit Doetinchem. Hij repareert auto’s voor mensen die weinig te besteden hebben. Hij raakte zelf arbeidsongeschikt na een motorongeluk, maar wil op deze manier wat terug doen voor mensen die het niet kunnen veroorloven om hun auto te laten repareren. Eigenlijk wilde hij een eigen garage beginnen, maar na zijn motorongeluk kon hij niet meer werken en belandde in de schuldhulpverlening. Daarom kon hij geen eigen bedrijf begonnen. Ook is hij vanwege het ongeluk snel moe. Hij werkt in zijn eigen tempo en doet het rustig aan.

Naastenliefde

Bartjan werkt niet voor het geld in zijn garage. Hij doet het uit naastenliefde. En dat komt weer voort uit zijn geloof: "Heb elkaar lief en zorg voor elkaar". Veel mensen leven van een minimum inkomen en kunnen een autoreparatie bij een gewone garage niet betalen. Een aantal van die mensen heeft hun auto wel echt nodig voor werk, bijvoorbeeld, om de kinderen naar school te brengen of omdat ze invalide zijn. Bartjan zorgt dat de auto weer de weg opkan. De klanten betalen alleen de materialen en de benzine. Voor de rest is de reparatie gratis. Bekijk hieronder de reportage die Regio8 maakte.


Rustig aan

Meer weten over de garage van Bartjan? Check dan zijn website Budgetgaragedoetinchem.nl. Binnenkort moet hij het even rustig aan doen. In verband met een operatie aan zijn hand, kan hij dan tijdelijk geen reparaties meer uitvoeren.

Nog een sympathiek initiatief

Ken je een ander sympathiek initiatief waar iemand zich belangeloos inzet voor zijn medemens die moet rondkomen van een klein budget? Laat het me dan a.u.b. weten? Dan schrijf ik er een artikeltje over. Je kunt me mailen via het contactformulier.

Bronnen: Gelderlander, Omroep Gelderland
Bron afbeelding: Pixnio

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Heb je bijvoorbeeld een tip om geld te besparen, een suggestie over goedkoop boodschappen doen, over geld verdienen met bloggen, over bijverdienen, of wat dan ook! Laat je reactie dan hieronder achter. Alvast bedankt!